De locatie

De Kroon op Leeuwesteyn is ideaal gelegen. Binnen vijftien minuten fietsen ben je in het gezellige stadshart van Utrecht. Verder zijn alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik.

Verbinding met de stad

De Kroon op Leeuwesteyn ligt direct ten zuiden van de Dafne Schippersbrug. De Dafne Schippersbrug, een nieuwe fiets- en voetgangersbrug, vormt letterlijk de verbinding tussen de nieuwe stad en het historische centrum van Utrecht. Je steekt als wandelaar of fietser niet alleen sneller het Amsterdam-Rijnkanaal over, maar ook veiliger. En via deze weg ben je binnen vijftien minuten fietsen in het stadshart waar je geniet van de heerlijke boetiekjes en idyllische terrassen. Dit maakt De Kroon op Leeuwesteyn tot een toplocatie!

Voorzieningen in de buurt

In het nabij gelegen levendige winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum kun je terecht voor al je dagelijkse boodschappen. Je vindt er een HEMA, Jumbo Foodmarkt, vishandel en Bruna, en er is nog zoveel meer. Op dit moment telt het winkelcentrum ruim 130 winkels! Ook naar een strandje, lekker uit eten of een filmpje pakken kan in je directe omgeving. Bovendien word je omringd door het groen van de omgeving zoals het Willem Alexanderpark en geniet je van het prachtige uitzicht over het Amsterdam-Rijn kanaal. En nog een voordeel, Leeuwesteyn is goed bereikbaar door de nabijheid van het treinstation Leidsche Rijn, bushaltes en de oprit naar de A2 evenals de aansluiting op de A12.

Een stukje stad aan de stad

Dat is Leeuwesteyn maar wat is het precies? In Leidsche Rijn, aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht verrijst een nieuwe en karaktervolle woonbuurt: Leeuwesteyn. Deze woonbuurt bestaat in totaal uit zestien woonblokken en er komen ongeveer 1.000 woningen, zowel huur als koop in verschillende prijsklassen. Die diversiteit zorgt voor een stadse mix van bewoners en woningen. Alle blokken hebben een Art Deco inslag en krijgen daarmee een eigen identiteit en uitstraling.

Stad met twee gezichten

Wie eenmaal in Utrecht woont, gaat niet snel meer weg. De centrale ligging in Nederland en de veelzijdige natuur van de Utrechtse Heuvelrug worden hooggewaardeerd. En misschien nog wel belangrijker, bewoners houden van het hart van de stad. Het is er levendig met mooie grachten en verrassende werfkelders. Op de meest onverwachte plekken vind je wel een winkel, een restaurant of een terras. Bijzonder is ook dat de Domstad ‘een dorp’ wordt genoemd, ondanks de ruim 350.000 inwoners die Utrecht telt.

Inschrijving gesloten

Inmiddels zijn de woningen toegewezen en is de makelaar in gesprek met de kandidaten. Je kunt je niet meer inschrijven als nieuwe kandidaat.