De wijk

De Kroon op Leeuwesteyn ligt in Utrecht in Leidsche Rijn in het deelgebied Leeuwesteyn. Direct ten zuiden van de Dafne Schippersbrug waardoor je in slechts 10 minuten fietsen in de binnenstad van Utrecht bent. Leidsche Rijn Centrum is zelfs op loopafstand. Met de gezamenlijke binnentuin en het Willem Alexanderpark in de buurt, is De Kroon op Leeuwesteyn omgeven door groen.

De Kroon op Leeuwesteyn bestaat uit 30 koopwoningen. De 30 woningen zijn onderverdeeld in verschillende woningtypen. Daarnaast komen er 48 huurappartementen.

De Kroon op Leeuwesteyn bestaat uit 30 koopwoningen in verschillende typen. De woningen bestaan uit eengezinswoningen, beneden- en bovenwoningen:

- Woningtype Diamant: eengezinswoning
- Woningtype Smaragd: eengezinswoning
- Woningtype Jade: benedenwoning
- Woningtype Opaal: bovenwoning
- Woningtype Robijn: eengezinswoning
- Woningtype Saffier: eengezinswoning

Naast 30 koopwoningen, worden er ook 48 huurappartementen gebouwd. Zodra de verhuurder bekend is, laten wij dit weten via de nieuwsbrief.

De groene en duurzame binnentuin grenst aan de privétuinen van de woningen. De binnentuin draagt bij aan de biodiversiteit, voorkomt hittestress en is bovendien prachtig om te zien. De bomen zorgen voor natuurlijke schaduw en de paden zijn voorzien van halfverharding dat CO2 opneemt uit de buitenlucht. De binnentuin is voor iedereen toegankelijk. Kopers van een woning en de verhuurder(s) van de appartementen worden verenigd in een Vereniging van Eigenaren. Zij zijn gezamenlijk eigenaar van de binnentuin. Het beheer en onderhoud van de binnentuin wordt dan ook geregeld door de VvE.

Parkeren kan in de stallinggarage. Bij de woning die je koopt, krijg je altijd één en in sommige gevallen twee parkeerplekken in de stallinggarage toegewezen. Bekijk het woningtype voor meer informatie. De stallinggarage gaat helemaal op in het gebied want boven op het dak van deze garage ligt de gezamenlijke binnentuin. Openingen in het dek geven ruimte, licht en lucht voor bomen.

Je fiets parkeer je in de gemeenschappelijke fietsenberging. De fietsenstalling bevindt zich in de stallinggarage en is toegankelijk via de Dukaatlaan. Als koper van een woning, maak je ook eenvoudig gebruik van één van de twee gemeenschappelijke bakfietsen. Je reserveert eenvoudig een bakfiets via de app die je na de aankoop kunt downloaden. Daarnaast krijgt iedere koper een fiets cadeau. Lees hier meer informatie.

Kopers van De Kroon op Leeuwesteyn krijgen een 3-jarig proefabonnement op een deelauto van We Drive Solar aangeboden. Aan de Dukaatlaan komen twee elektrische deelauto’s met een oplaadpunt. Of je nu gaat voor een korte rit in de buurt, of juist een langere rit wilt maken, vanaf de oplevering van je woning kun je gebruiken maken van het abonnement.

De aankoop

Tijdens de eerste fase heb je contact met de makelaar. Na de aankoop van de woning krijg je een wooncoach toegewezen. Jouw wooncoach begeleidt in het maken van keuzes en is jouw vaste aanspreekpunt.  

Ja dat kan. De makelaar is Beumer Nieuwbouw uit De Meern. Je kunt de makelaar bellen 030 677 60 00 of mailen via nieuwbouw@beumer.nl voor vragen of voor het inplannen van een afspraak. 

Door je aan te melden voor het project blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Je krijgt periodiek een nieuwsbrief. Inschrijven op een woning kan vanaf de start verkoop.

Hoe graag wij deze bijeenkomst ook willen organiseren voor geïnteresseerden en alle vragen fysiek willen beantwoorden, is dit door de maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk. Alle veelgestelde vragen zijn in deze FAQ opgenomen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op met Beumer Nieuwbouw via nieuwbouw@beumer.nl of 030 677 60 00.

De start verkoop is dinsdag 21 december 2021 om 13.00 uur. De inschrijfperiode sluit op dinsdag 4 januari 2022 om 13.00 uur.

Vanaf de start verkoop kun jij je inschrijven voor één of meerdere woningen. Dit doe je door een account aan te maken op de website. Zodra de verkoop start log je in op je account en vul je het digitale inschrijfformulier in. Per mail ontvang je een bevestiging van de inschrijving. Zodra de inschrijfperiode sluit, vindt de toewijzing plaats. Als je een woning krijgt toegewezen, word je gebeld door de makelaar en hoor je op welke woning je een optie hebt. Er volgt een verkoopgesprek waarin alle verkoopdocumentatie wordt toegelicht. Daarna volgt er een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Wil je meer weten? Bekijk dan ook de pagina ‘Koopproces’.

Een optie is de periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Een optie is vrijblijvend. Heb je een optie, dan is de woning exclusief voor een bepaalde periode voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Je koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van de woning betaalt, bovenop de koopsom.

De financiering

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van LIV Hypotheken of bijvoorbeeld een bank. Het is verstandig om dit te doen voordat je je inschrijft op een woning. In dit gesprek krijg je namelijk een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zijn.

Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden.

De koopsom bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaal je in één keer bij de notaris bij de levering. Vervolgens betaal je het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen. Op welke momenten je de facturen ontvangt, vind je in het schema in de koop-/aannemingsovereenkomst. Die rekening betaal je uit het bouwdepot. Koop je de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaal je ineens een groter bedrag en minder termijnen.

Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). En je hebt kosten voor het afwerken en inrichten van je woning. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en de tuininrichting. 

De woningen

Op deze website kun je vanaf de start verkoop op de pagina met woningen via de kavelkaart de status van jouw favoriete woning zien. Een woning kan beschikbaar (groen) zijn, onder optie (oranje) staan of zijn verkocht (rood). Neem gerust contact op met de makelaar als je vragen hebt over de beschikbaarheid van een van de woningen. Je kunt hen bellen of mailen. 

Alle eengezinswoningen en de bovenwoningen hebben een tuin. De benedenwoningen beschikken over een buitenruimte aan het autovrije Sestertiushof. Daarnaast kun je altijd gebruik maken van de gezamenlijke binnentuin. De ligging van de tuin kun je zien op de interactieve kavelkaart. Deze is vanaf de start verkoop zichtbaar. Hier is een noordpijl op zichtbaar.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de keuken in jouw nieuwe woning aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. In Woonbelevingscentrum LIV kies jij alles voor je nieuwe woning. De keukenadviseur in LIV begeleid je bij het maken van de juiste keuzes. De keukenadviseur laat je daarnaast zien én voelen, wat er inbegrepen is in de prijs van je nieuwbouwwoning. 

Jouw nieuwe woning leveren wij op met een keuken. Deze projectkeuken wordt vóór de oplevering geplaatst. Ook kun je kiezen voor uitbreiding van jouw keuken met extra kasten of apparatuur. Wil je meer weten over de keuken, bekijk dan de folder onder downloads. De folder is rondom de start verkoop beschikbaar.

Jouw nieuwe woning wordt opgeleverd met een badkamer en wc-ruimte. Dit pakket is op het project afgestemd en bestaat uit sanitair waarbij je kiest uit verschillende vloer- en wandtegels. Tegen een meerprijs kun je kiezen voor alternatief sanitair en tegelwerk. Aanvullende en technische informatie over het sanitairpakket vind je in de sanitairfolder onder downloads . Het sanitair en het tegelwerk kun je bezichtigen in Woonbelevingscentrum LIV. 

De woningen worden gasloos gebouwd en hebben dus geen gasaansluiting. Koken doe je elektrisch. De woningen krijgen PVT-panelen, een combinatie van PV-paneel en een warmtepomp. 

Alle woningen zijn op alle verdiepingen voorzien van vloerverwarming.

In de technische omschrijving wordt in het kort omschreven hoe de woning wordt samengesteld, afgewerkt en wat je in de verschillende ruimten mag verwachten. De technische omschrijving is onderdeel van de contractstukken bij de koop van de woning. De inhoud is nauwkeurig en met zorg samengesteld.

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Je kunt kiezen uit verschillende opties voor jouw woning om zo van een huis een thuis te maken. Welke opties dit zijn zie je in de optielijst onder ‘Downloads’. Deze is rond de start verkoop beschikbaar.

Voor de badkamer kies je uit verschillende wand- en vloertegels. Tijdens het gesprek bij Woonbelevingscentrum LIV doorloop je de showroom en geeft de sanitairadviseur je advies.

Bij de aankoop van een woning in De Kroon op Leeuwesteyn koop je tegelijkertijd een aandeel van de gezamenlijke binnentuin en de stallinggarage. Je bent dus samen met je buren eigenaar van de binnentuin en de stallinggarage. Om het onderhoud en beheer hiervan te borgen, wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van deze gemeenschappelijke delen. Als koper word je, samen met de andere eigenaren, lid van de VvE. Bij het lidmaatschap van de VvE horen servicekosten. 

Omdat er sprake is van gemeenschappelijke voorzieningen/eigendom, zoals de binnentuin en stallinggarage, worden alle (grondgebonden) woningen verkocht met appartementsrecht.  

Als je een woning koopt, dan koop je tegelijkertijd ook een aandeel van de gezamenlijke binnentuin en de stallinggarage. Ook de daken van de beneden- en bovenwoningen zijn gemeenschappelijk eigendom (bouwnummers 10, 11, 13 t/m 16). Je krijgt te maken met appartementsrecht. Je bent samen met je buren eigenaar van deze onderdelen. Om een appartementsrecht los te kunnen verkopen, is het nodig dat de binnentuin, de stallinggarage en de daken van de beneden-bovenwoningen juridisch worden gesplitst. De notaris maakt daarom een splitsingsakte. De daken van de grondgebonden woningen behoren tot privébezit.

Koop je een woning in De Kroon op Leeuwesteyn, dan krijg je te maken met servicekosten. Dit geldt voor alle type woningen. Servicekosten zijn de kosten die je betaalt aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes, in dit geval de binnentuin, de stallinggarage en bij de beneden-bovenwoningen ook het dak. Alle leden van de VvE dragen servicekosten af. Wat de servicekosten zijn, is nu nog niet bekend. De servicekosten komen boven op de hypotheeklasten van de woning. 

Jouw woning wordt gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat ben je voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s van kopers te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijg je een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd  nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt ondertekend.

Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van Woningborg: https://www.woningborg.nl/particuliere-koper/certificering/nieuwbouw/

Trebbe Wonen B.V. bouwt de woningen. Je sluit de koop-/aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is de wooncoach van Trebbe jouw vaste aanspreekpunt. 

De bouw

Is de bouw gestart en heb je een woning gekocht? Dan ontvang je met regelmaat via MijnTrebbeHuis.nl een bericht over de voortgang van de bouw. MijnTrebbeHuis.nl is een digitaal woningdossier waarvan jij als koper van een woning een persoonlijke inlogcode ontvangt.

Na de aankoop van de woning ontvang je inloggegevens voor MijnTrebbeHuis.nl. Mijn TrebbeHuis.nl is een digitaal woningdossier. Hierin zijn alle belangrijke stukken over je woning verzameld, kun je berichten versturen naar je contactpersoon en maak je je keuzes voor de keuken en badkamer kenbaar.

Trebbe bouwt alle woningen onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg. 

De grond koop je van Trebbe Wonen B.V.; je sluit ook de koop-/aanneemovereenkomst met Trebbe Wonen B.V. Trebbe bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis.

Veel delen van jouw woning bouwen we op uit prefab elementen. Prefab is een afkorting van prefabricage. De grootste bouwonderdelen worden al in de fabriek gefabriceerd. Denk aan de fundering, de buitenwanden, dakelementen, houten trap, grote delen van de installatie en de houten berging. Als de fundering op de bouwplaats klaar is, worden de elementen van de woning naar de bouwplaats vervoerd. Op de bouwplaats worden de elementen gemonteerd. Dankzij de prefab elementen kunnen we de woning op de bouwplaats snel bouwen en bieden we een goede en constante kwaliteit.

Ja, dat kan. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een kijkmoment en een voorschouw. Tijdens het kijkmoment en de voorschouw kun je op de bouw terecht om jouw woning te bezichtigen en om maten op te nemen. Vanuit veiligheidsoverwegingen vindt het kijkmoment plaats op het moment dat de dekvloer (de laag boven op de constructievloer) en de binnenwanden zijn aangebracht in meerdere woningen (per één à twee blokken). 

Uiteraard houden we ons daarbij aan de richtlijnen van het RIVM in verband met het coronavirus.
 

Natuurlijk wil je graag weten wanneer je de sleutel krijgt van jouw nieuwe huis. Je krijgt van ons daarom een prognose van de oplevering. Naarmate de bouw vordert, kunnen wij je een steeds betere indicatie voor de oplevering geven. Ongeveer zes weken voor de oplevering ontvang je een brief met de voorlopige opleverweek en twee weken voor de oplevering ontvang je een brief met de definitieve opleverdatum. Een woning wordt pas opgeleverd als de openbare bestrating gereed is, zodat de woningen goed bereikbaar zijn. Aan de prognose kunnen geen rechten worden ontleend. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen.

Bij de voorschouw loop je samen met de uitvoerder jouw woning door. Het gaat erom dat je jouw woning kwalitatief beoordeelt. Eventuele tekortkomingen vermeld je op het daarvoor bestemde formulier. Het formulier geef je na afloop aan de uitvoerder. Een voorschouw is niet verplicht en is geen juridisch moment, maar zo kunnen we wel alvast mogelijke tekortkomingen verhelpen voordat we daadwerkelijk opleveren. De sleutel ontvang je pas bij de officiële oplevering.

Samen met de uitvoerder maak je tijdens de oplevering van je nieuwbouwwoning een rondgang door het huis. Kom je gebreken of afwijkingen tegen? Dan worden deze genoteerd in het proces-verbaal van oplevering. Aan het einde van de oplevering tekenen beide partijen het document. Als koper accepteer je hiermee de woning, met uitzondering van de genoteerde opleveringsgebreken. Trebbe herstelt de gebreken binnen de afgesproken termijn. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen. Veel plezier in je nieuwe woning!

Een bouwkundige meenemen naar de oplevering is niet verplicht, maar we raden het je wel aan. De bouwkundige loopt de woning grondig na en geeft je direct inzicht in eventuele bouwkundige gebreken. Je ontvangt een keuringsrapport. Lees meer hierover op www.eigenhuis.nl

Heb je een klacht na de oplevering van je woning? Meld dit dan bij de afdeling Service van Trebbe via service@trebbe.nl. Wees zo volledig mogelijk in je informatie en geef in ieder geval je adres en je telefoonnummer door zodat wij eenvoudig contact met je kunnen opnemen. Stuur, als dit kan, ook een foto mee van je klacht.

Het kan voorkomen dat je na zes maanden na de opleveringsdatum pas een verbeterpunt aan jouw woning ontdekt. In dit geval lees je in de regelingen van Woningborg wat je dan precies kunt doen.