Groen wonen in De Kroon op Leeuwesteyn

De Kroon op Leeuwesteyn is een toekomstbestendig plan met een bijzonder duurzaam thema. De gezamenlijke binnentuin houdt rekening met de steeds drogere zomers. De woningen zijn energieneutraal en worden gebouwd met duurzame materialen. Het slimme energieconcept is gericht op het voorkomen en verduurzamen van energiegebruik. Bovendien wordt het lage energieverbruik van de woningen beloond door hypotheekverstrekkers! En dat is nog niet alles. Er is ook plaats voor moderne mobiliteit.

Klimaatadaptief

Klimaatverandering vraagt om nieuwe toepassingen in woningen. Daarom worden alle woningen opgeleverd met een groendak op de berging en een regenwaterschutting. Met de regenwaterschutting wordt hemelwater opgeslagen waarmee je je eigen tuin kunt sproeien. Handig in de steeds drogere zomers en goed voor het milieu!

Gezamenlijke binnentuin

De groene en duurzame binnentuin grenst aan de privétuinen van de woningen. De binnentuin draagt bij aan de biodiversiteit, voorkomt hittestress en is bovendien prachtig om te zien. Een verlengstuk van je privé-tuin. De bomen zorgen voor natuurlijke schaduw en de paden zijn voorzien van halfverharding dat CO2 opneemt uit de buitenlucht. De binnentuin nodigt jong en oud uit tot bewegen.

Cadeautje: een deelauto én een fiets

Heb je geen auto of heeft je partner de auto mee? Geen probleem, neem één van de twee deelauto’s mee! Je krijgt namelijk een 3-jarig proefabonnement cadeau bij aankoop van een woning. En dat is nog niet alles. Bij de oplevering van je woning krijg je nog meer duurzame cadeau's: een fiets waarmee je je snel verplaatst in de stad en een groene waardebon te besteden bij de plaatselijke bouwmarkt!

Energieneutraal

De woningen zijn energieneutraal. Dit betekent bijzonder lage woonlasten en een comfortabele woning door de goede isolatie en triple beglazing. De woningen hebben een PVT warmtepomp, PV-panelen en WTW-ventilatie. Alle woninggebonden energie wordt daarmee zelf opgewekt. Veel hypotheekverstrekkers geven bovendien gunstigere leningsvoorwaarden – zoals rentekorting - bij energieneutrale woningen. Je krijgt sowieso € 15.000,- extra leencapaciteit voor je hypotheek. Bij aankoop van een woning win jij én het milieu!